‘Ik dacht dat ik in de groep privé dingen over onze relatie zou moeten vertellen, maar dat was gelukkig niet zo. Omdat de cursusleiders af en toe dingen over zichzelf vertelden ontstond er wel een vertrouwelijke sfeer.’

Anoniem

‘Deze cursus heeft me niet alleen sterker gemaakt in mijn partnerrelatie, maar ook in alle andere relaties.’

Anoniem

‘We hadden al een fijne relatie. Ik ben vooral gaan zien wat er in mijn vorige relatie mis is gegaan.‘

Anoniem

Waarom het boek ‘Houd mij vast’ van Sue Johnson ons, in onze gebroken huwelijksrelatie, heeft geholpen om samen verder te gaan.

Na een huwelijk van 35 jaar zagen wij geen uitweg meer om samen verder te gaan. Alleen eindeloze meningsverschillen en/of dagenlang zwijgen, elkaar negeren karakteriseerde ons huwelijk nog. Wij geloofden beiden dat het niet Gods bedoeling was om uit elkaar te gaan, maar hoe wij verder moesten wisten wij niet. Totdat wij het boek van Sue Johnson aanbevolen kregen.

Na enige voorstudie over deze nieuw in zijn soort relatietherapie EFT (Emotionally Focused Therapy), zijn we er tijdens onze vakantie (2012) in Zweden gezamenlijk aan begonnen.

In de zeven gesprekken hebben wij geleerd om onze conflicten te analyseren. Wij gingen steeds dieper om de onderliggende emoties te ontdekken en uit te spreken. Helemaal op de bodem ligt vaak een probleem, dit kan een emotionele pijnlijke plek zijn uit het verleden. Ook wij hebben zo ontdekt wat het echte probleem was. Met behulp van het boek leerden wij op een nieuwe manier te luisteren naar elkaar en eerlijk en openhartig aan de ander te vertellen, wat we echt van elkaar nodig hadden.

Vanuit deze nieuwe manier van omgaan met elkaar is het ons gelukt om samen verder te gaan. Niet dat het altijd gemakkelijk is, maar we laten ons niet meer verleiden om in de ‘duivelse dialogen’, zoals de schrijfster die negatieve beschuldigingen over en weer benoemd, te vervallen.

Wij hebben het boek samen gelezen, dit viel niet altijd mee. Het volgen van de gelijknamige cursus, met meerdere echtparen en o.l.v. therapeuten lijkt ons krachtiger werken. Op momenten dat wij er samen niet uit kwamen, zou de ondersteuning van een onpartijdige deskundige ons zeer geholpen hebben. Daarom kunnen wij deze cursus zeker aanbevelen.

Anoniem

‘Dit is mijn eerste relatie waarin ik preventief heb geïnvesteerd. Ik heb er vertrouwen in dat het nu beter gaat aflopen dan met mijn vorige relatie.’

Anoniem

‘We zijn er absoluut beter en rijker uitgekomen.’

Anoniem

‘Voor deze cursus leefden we apart van elkaar. Voor ons was het even een beslissing of wij voor zo’n cursus zoveel geld overhadden. Na de cursus was het onze beste beslissing ooit, want hierdoor zijn wij meer naar elkaar toegegroeid.’

Anoniem

Voor aanmelding, informatie of vragen over onze cursussen, kunt u

Contact opnemen